ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας


 Ενενήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική τραγωδία και καταστροφή, που οδήγησε σε ολοκαύτωμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και στην προσφυγιά και η Τοπική Εκκλησία τιμά τους Μάρτυρες και Ιερομάρτυρες της ιωνικής γης στα πρόσωπα του τελευταίου Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών.

<<Τιμούμε τους Μάρτυρες και δοξάζουμε τον Παντοδύναμο Κύριόν μας, διότι μας ευλόγησε να ζούμε εν ειρήνη και ασφάλεια και Τον παρακαλούμε να σκεπάσει το ευσεβές Έθνος μας και να ευλογεί τα έργα των χειρών μας '' ύψῶν κέρας Χριστιανών Όρθοδόξων".>>

Ενθυμούμεθα και τιμούμε τους αναρίθμητους νεομάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς αγωνιστές άνδρες και γυναίκες, νέους και γέροντες τους τελειωθέντες κατά τον Μικρασιατικό διωγμό.

      Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι και φέτος ο Ενοριακός Ναός Τιμίου Σταυρού Δαμανίων, όπου το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6: 00 το απόγευμα θα τελεστεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7:00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, 



;ερΈργον. Π πατρός Ν Νεκταρίου Μ Μονή Ε Επανωσήφη  ᾳϠϞά1991



















Φωτογραφίες από το αρχείο π. Νεκταρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου