ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου - ενδεχομένως και της Ντόρας Μπακογιάννη - θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, το Νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκης στη Μυρτιά. Για μια σημαδιακή μέρα για το Μουσείο αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του δ.σ. του Μουσείου, Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη μοναδική μουσειακή εκπροσώπηση του Ν. Καζαντζάκη στην Κρήτη. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Γραμματικάκης, ο μεγάλος Κρητικός στοχαστής είναι ο μοναδικός Έλληνας λογοτέχνης που εξακολουθεί να προκαλεί... το ενδιαφέρον διεθνώς.
Μεταφέροντας την άποψη ειδικών, ο δήμαρχος Ν. Καζαντζάκη, Ρούσσος Κυπριωτάκης είπε ότι το Νέο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη είναι το πιο καλό και πιο οργανωμένο προσωπικό μουσείο στην Ελλάδα, με σύγχρονη τεχνολογία που καθιστά το Μουσείο "φιλικό στη χρήση", ευνοώντας και τη διεισδυτικότητα στη νέα γενιά.
Ιδιαίτερης σημασίας φυσικά θα είναι και η παρουσία της Μαρίας φαραντούρη που θα προσδώσει μία ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, την οποία μάλιστα οι διοργανωτές φιλοδοξούν να χαράξουν στη μνήμη όσων βρεθούν στη Μυρτιά, το απόγευμα του Σαββάτου.
"Το να ασχολείται κανείς με τον πολιτισμό είναι μια αναπνοή" - είπε ο αντιπρόεδρος του δ.σ. του Μουσείου, Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ασχολούμαστε όλοι με τον πολιτισμό, έχοντας ταυτόχρονα απαιτήσεις από το κεντρικό κράτος.
Το Σάββατο, ημέρα των εγκαινίων, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με θέμα τα 27 χρόνια του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και ένας μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Μιχάλη Κακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου