ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η Γ Ι Α Γ Ι Α

Σήμερα η γιαγιά τα έβαλε πάλι με την κυρά Κατίνα, την συγκάτοικο.

-Μα που μας έτυχε αυτή η γυναίκα. Τινάζει μέρα νύχτα, το παράθυρο δεν μπορώ ν΄ ανοίξω. Θα σκάσω. Μου έρχεται να βγω και να τη αρπάξω. Που να της πεις καλημέρα! Δεν πρόφθασε η γιαγιά να τα βάλει με την κυρά Κατίνα και έφθασε η μεγάλη είδηση. Σήμερα μπήκε στο νοσοκομείο για μια μεγάλη εγχείρηση. Ο άνδρας της τα έχει χαμένα. Το σπίτι να κοιτάξει; Τα παιδιά ή την άρρωστη;

Η γιαγιά σηκώθηκε, ντύθηκε και ετοιμάσθηκε να βγει.

-Για πού, μητέρα;

-Να ‘έτσι και έτσι ύπνο δεν έχω το βράδυ, Λέω να πάω να ξενυχτίσω με κείνη την έρημη την κυρά Κατίνα. Τι εδώ τι εκεί.

Πέντε βράδια ξενύχτισε η γιαγιά. Δεν έκλεισε μάτι. Δεν άφησε την άρρωστη ούτε λεπτό. Ο άνδρας της δεν ήξερε πώς να την ευχαριστήσει.

- Σώπα, για μου. Σήμερα εγώ, αύριο εσείς. Τι γείτονες είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου