ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


«Οικογένεια είναι μια κοινωνική πραγματικότητα με παρελθόν, παρόν, και μέλλον, και αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα αγωγής. Όταν δεν είναι νοσηρή η συγκρότηση της, είναι το ξεκίνημα της ορθής αγωγής του αυριανού πολίτη, που από την οικογένεια και το σχολείο θα προχωρήσει στην μεγάλη κοινωνία. Η οικογένεια ολοκληρώνεται από την στιγμή που θα έλθει στον κόσμο το παιδί.»

Η οικογένεια λοιπόν, είναι το κύτταρο της κοινωνίας, το θερμοκήπιο όπου το παιδί μεγαλώνει και ανατρέφεται σωστά. Όση και αν είναι η πρόοδος στον επιστημονικό τομέα, δεν θα βρεθεί κάτι που να αντικαταστήσει την οικογένεια. π.χ. η οικογένεια είναι σαν μια ομάδα προσώπων, που συνδέονται με φυσικούς, ή και νομικούς δεσμούς, που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, όπως ο πατέρας, η μητέρα, και τα παιδιά τους και στην συνέχεια τα εγγόνια τους και οι άλλοι απόγονοι όπως ο θείος, η θεία, τα ανίψια, ο παππούς, η γιαγιά, και άλλα πρόσωπα.

Και στα ζώα υπάρχουν οικογένειες, όχι βέβαια με την μορφή, που έχει πάρει η οικογένεια των ανθρώπων.

Η οικογένεια αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό στην Ιστορία της ανθρωπότητας, γιατί ήταν η πρώτη, εκδήλωση της κοινοτικής και κοινωνικής ζωής του ανθρώπου. Σήμερα οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ανθρώπινο γένος οφείλει την ύπαρξη του στην οικογένεια, που στα πλαίσια της αναπτύσσονται όλοι οι τρόποι ζωής, και δράσης, της ανθρωπότητας.

Αυτή είναι η αιώνια σχολή και ο αιώνιος δάσκαλος της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου. Δηλ. Ο ρόλος αυτός της οικογένειας αποδείχτηκε με το πέρασμα των αιώνων ότι ήταν ο πιο σημαντικός. Γιατί μέσα στην χάρη, στην στοργή, στην καθημερινή φροντίδα των γονέων, αναπτύσσεται σωματικά, πνευματικά, ψυχικά, ηθικά, και θρησκευτικά η νέα γενιά στην οποία θα παραδώσει αύριο την σκυτάλη της διαδοχής.

Όσο περισσότερη αγάπη και συμπόνια υπάρχει μεταξύ γονέων και παιδιών μέσα στην οικογένεια τόσο και βαθύτερα θα είναι η επίδραση της πάνω στην μόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των απογόνων της. Αλλά ο σεβασμός μεταξύ των μελών της οικογενείας πρέπει να είναι αμοιβαίος. Δηλ. Οι γονείς να σέβονται και να αγαπούν τα παιδιά τους και από την μεριά τους τα παιδιά να σέβονται και να αγαπούν και αυτά τους γονείς τους. Αυτή ή αμοιβαιότητα αγάπης και σεβασμού είναι οδηγός στην πλήρη ψυχική ηρεμία, γαλήνη και οικογενειακή ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου