ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Υψώσεως του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο  Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού_ Δαμάνια 14 Σεπτεμβρίου 2020  

 Η  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου Στις Εκκλησίες ψάλλεται το απολυτίκιον Σώσον, Κύριε , το λαόν  σου……και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού . 

 Σώσον, Κύριε τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον  φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα. 

Το Σταυρο σου τ ξλον προσκυνομεν Φιλνθρωπε, τι ν ατ προσηλθης  ζω τν πντων· Παρδεισον νέῳξας Σωτρ, τ πστει προσελθντι σοι Ληστ· κα τρυφς κατηξιθη, μολογν σοι, Μνσθητ μου Κριε. Δξαι σπερ κενον κα μς, κραυγζοντας· μρτομεν, πντες τ εσπλαγχνίᾳ σου, μ περδς μς.

       






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου