ΔΑΜΑΝΙΑ

ΔΑΜΑΝΙΑ

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΔΑΜΑΝΙΩΝ

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας

Ενενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική τραγωδία και καταστροφή, που οδήγησε σε ολοκαύτωμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και στην προσφυγιά και η Τοπική Εκκλησία τιμά τους Μάρτυρες και Ιερομάρτυρες της ιωνικής γης στα πρόσωπα του τελευταίου Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών.

<<Τιμούμε τους Μάρτυρες και δοξάζουμε τον Παντοδύναμο Κύριόν μας, διότι μας ευλόγησε να ζούμε εν ειρήνη και ασφάλεια και Τον παρακαλούμε να σκεπάσει το ευσεβές Έθνος μας και να ευλογεί τα έργα των χειρών μας '' ύψῶν κέρας Χριστιανών Όρθοδόξων".>>

Ενθυμούμεθα και τιμούμε τους αναρίθμητους νεομάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς αγωνιστές άνδρες και γυναίκες, νέους και γέροντες τους τελειωθέντες κατά τον Μικρασιατικό διωγμό.

      Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι και φέτος ο Ενοριακός Ναός Τιμίου Σταυρού Δαμανίων, όπου την Κυριακή  10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

 Εκ του εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου