ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Όταν οι καρδιακοί παλμοί είναι χαμηλοί.

Όταν οι καρδιακοί παλμοί είναι χαμηλοί.

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 θα μπω στο Νοσοκομείο  και την Τρίτη 4 Απριλίου θα γίνει μια επέμβαση και τοποθέτηση Βηματοδότη. 

Τα πρώτα ενοχλήματα όπως σφίξιμο στο στήθος πόνο που χτυπάει στην πλάτη και μούδιασμα στο αριστερό χέρι παρουσιάστηκαν  το 2007.  Πήγα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου διαγνώστηκε ότι πέρασα έμφραγμα. Ύστερα από εξετάσεις χρειάστηκε  τοποθέτηση στεντ  ( μπαλονάκι ).
Πέρασαν 10 χρόνια και όλα πήγαιναν καλά.
Η κόπωση, ζαλάδα,  τάσεις λιποθυμίας, και βραδυκαρδία, με χαμηλούς παλμούς κάτω από 40 παλμούς με ανάγκασαν να επισκεφτώ και πάλι το Νοσοκομείο Π.Α.Γ.Ν.Η.
Οι ιατροί   με ενημέρωσαν ότι για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πρέπει να κάνουμε μια μικρή επέμβαση και να τοποθετήσουμε ένα  βηματοδότη.
Τι είναι ο βηματοδότης
Ο βηματοδότης είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που παράγει ηλεκτρικούς παλμούς οι οποίοι επιτρέπουν στην καρδιά να συσπάται ρυθμικά. Αυτοί οι ηλεκτρικοί παλμοί μεταδίδονται στην καρδιά μέσω ειδικών καλωδίων. Το τεχνητό ηλεκτρικό σύστημα που  παρέχεται μέσω ενός βηματοδότη και των καλωδίων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονή διέγερση (μόνο του κόλπου ή της κοιλίας)  ή διπλή διέγερση (και του κόλπου και της κοιλίας). Οι βηματοδότες είναι ιδιαίτερα περίπλοκες συσκευές και λειτουργούν μόνο όταν πέσει ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς κάτω από καθορισμένα όρια. Παραμένουν σιωπηλοί αλλά πάντα σε ετοιμότητα όταν η καρδιά επιστρέψει στο φυσιολογικό ρυθμό. Αυτό εξασφαλίζει καρδιακή διέγερση μόνο όταν χρειάζεται και εξοικονομεί την ισχύ της μπαταρίας. Μερικοί βηματοδότες είναι σχεδιασμένοι να διεγείρουν την καρδιά σε διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητα του ασθενούς.

 Τρίτη 4 Απριλίου τοποθέτηση Βηματοδότη. 




Ευχαριστώ τον καρδιολόγο κ. Εμμανουήλ Σημαντηράκη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου