ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ 2312017

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ  

ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ 
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ 23 ΓΕΝΑΡΗ  –ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ



Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας! Να κάνουμε στη μπάντα την κοροϊδία της κυβέρνηση, που μας συκοφαντεί και προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα μας, μιλώντας <<εποχιακά>> αγωνιζόμενους αγρότες, λέγοντας ότι δεν έχουμε, δήθεν, προβλήματα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα που βιώνουμε, εξαγγέλλοντας μέτρα – κοροϊδία. Έχουμε κάθε λόγο να βγούμε στο δρόμο και να παλέψουμε για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ΚΑΠ Της ΕΕ, την πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και τους εκατοντάδες νόμους που μας ξεκληρίζουν ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών-αγροτών. 
Να παλέψουμε για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου- λαιμητόμου, ενάντια στη φοροληστεία, τα χαράτσια, το τιμολόγιο ρεύματος, που κάνουν το κόστος παραγωγής αβάσταχτο, για αποζημίωση από τις πρόσφατες καταστροφές του χιονιά, ενάντια στην εκμετάλλευση βιομήχανων-μεγαλεμπόρων-εφοπλιστών στις τιμές εφοδίων στην τιμή διάθεσης-διακίνησης των προϊόντων, ενάντια στην ομηρία των τραπεζών. Απορρίπτουμε την κοροϊδία των στημένων διαλόγων της κυβέρνησης, Τώρα είναι ώρα για κλιμάκωση του αγώνα, όχι να συζητήσουμε πόσα θα χάσουμε. 

Η κυβέρνηση θέλει να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, κάνοντας διάλογους με <<πρόθυμους>> συνομιλητές, συνδικαλιστικές ηγεσίες που παίζουν το παιχνίδι της απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργατών (όπως στην απεργία των ναυτεργατών),κι έχουν δείξει πως μπορούν να παίξουν απέναντι στα μπλόκα του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιά. Τέτοια αιτήματα κατάθεσαν στον υπουργό, όπως τη διατήρηση του διαχωρισμού σε <<κατά κύριο επάγγελμα αγρότες>> και μη, την ενίσχυση των <<συνεταιρικών>> επιχειρήσεων, φοροαπαλλαγές για να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί οι τσιφλικάδες τη γη μας, το ελεύθερο να ξεζουμίζουν οι μεγαλοθερμοκηπιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες και πρόσφυγες. 

Αποδέχονται την ΚΑΠ της ΕΕ, που είναι η στρατηγική ΕΕ- κυβερνήσεων για την επίλυση του << διαρθρωτικού προβλήματος>> του ελληνικού αγροτικού τομέα: οι μικρομεσαίοι αγρότες! Να γιατί λέμε πως δεν παλεύουμε όλοι για το ίδιο πράγμα. Η ίδια η αγροτιά δεν είναι ενιαία. Άλλα συμφέροντα έχουν οι μικρομεσαίοι, άλλα οι μεγάλοι, και τους είναι αντίθετα. Αυτό εκφράζεται μέσα στο κίνημα. Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης.  
Με το πλαίσιο αιτημάτων μας δε ζητάμε πολλά, μα τα αναγκαία για να μπορούμε να ασχολούμαστε με την παραγωγή και να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά. 
Ζητάμε τη στήριξη των εργαζομένων και ΕΒΕ.  Από μόνοι μας δε μπορούμε να πάμε μακριά στον αγώνα για επιβίωση. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι       ΕΒΕ είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Έχουμε κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και την φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ, και κοινά συμφέροντα. 
Ξεκινάμε σήμερα την κλιμάκωση του αγώνα και συνεχίζουμε, με παγκτήτιο και πανελλαδικό συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μέσω της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.


ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου