ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αναμνηστικό Μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης 1941-1945


Ο Ανδρέας Χατζηανδρέου του Χαραλάμπου  και τής Μαρίας γεννήθηκε το 1921 στην Σελεύκεια Αδάνων Μ. Ασίας του 1922 έφυγε σαν πρόσφυγας από την Σελεύκεια μαζί με όσους διασώθηκαν  και αφού περιπλανήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εγκαταστάθηκαν στα Δαμάνια Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης.
 Το 1999 για τη συμμετοχή και η προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και στον απελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής, το Υπουργείο Εθνικής άμυνας ως ελάχιστη ένδειξη ηθικής αναγνώρισης του απονέμει Αναμνηστικό Μετάλλιο και Δίπλωμα Εθνικής Αντίστασης.

Έφυγε από τη ζωή  23-12-2007


 Αναμνηστικό Μετάλλιο 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου