ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Συνεχίζονται πυρκαγές στα Δαμάνια 20-7-2016

  Ανεξέλεγκτες  πυρκαγιές στην περιοχή των Δαμανίων από άγνωστους εμπρηστές που καίνε περιουσίες με ελαιόδεντρα γύρω από το χωριό.
Το βράδυ της Τετάρτης 20-7-2016 έβαλαν σε δύο σημεία μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια και έκαψαν ελαιόδεντρα και λάστιχα άρδευσης.
Οι φωτιές έσβησαν γρήγορα από τους κατοίκους του Χωριού που έφθασαν πολύ γρήγορα στο τόπο της φωτιάς πριν επεκταθεί να κάψει ακόμα και σπίτια.
Οι τοπικοί κοινωνία των Δαμανίων είναι οργισμένη από τη αδιαφορία του Δήμου και όλων των αρμοδίων της περιοχής που βλέπουν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους και δεν παίρνουν μέτρα για την προστασία τους .    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου