ΔΑΜΑΝΙΑ

ΔΑΜΑΝΙΑ

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας 1292015


ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΔΑΜΑΝΙΩΝ

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας


 Ενενήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική τραγωδία και καταστροφή, που οδήγησε σε ολοκαύτωμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και στην προσφυγιά και η Τοπική Εκκλησία τιμά τους Μάρτυρες και Ιερομάρτυρες της ιωνικής γης στα πρόσωπα του τελευταίου Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών.

<<Τιμούμε τους Μάρτυρες και δοξάζουμε τον Παντοδύναμο Κύριόν μας, διότι μας ευλόγησε να ζούμε εν ειρήνη και ασφάλεια και Τον παρακαλούμε να σκεπάσει το ευσεβές Έθνος μας και να ευλογεί τα έργα των χειρών μας '' ύψῶν κέρας Χριστιανών Όρθοδόξων".

Ενθυμούμεθα και τιμούμε τους αναρίθμητους νεομάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς αγωνιστές και αφανείς άνδρες και γυναίκες, νέους και γέροντες τους τελειωθέντες κατά τον Μικρασιατικό διωγμό.

      1. Τον Εθνομάρτυρα Άγιον Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Σμύρνης
      2. Τον Μητροπολίτη Κυδωνιών, Γρηγόριο
      3. Τον Μητροπολίτη Μοσχονησίων, Αμβρόσιο
      4. Τον Μητροπολίτη Ικονίου, Προκόπιο
      5. Και τον Επίσκοπο Ζήλων, Ευθύμιο.

 Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι και φέτος ο Ενοριακός Ναός Τιμίου Σταυρού Δαμανίων, όπου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 5: 30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και 
την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7:00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου