ΑΒΡΑΑΜ Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πρόλογος

aetos photo Eagle.gif

Πρόλογος
  
Η Καινή Διαθήκη   και το Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι αποτέλεσμα μίας κοπιαστικής δουλειάς, που αν δεν υπήρχε η βοήθεια και η συνδρομή ορισμένων ανθρώπων δεν θα ήταν κατορθωτό το αποτέλεσμα αυτό. Ευχαριστώντας αυτούς που βοήθησαν οφείλω να αναφέρω τα ονόματα τους.

Το πρώτο μονοτονικό κείμενο ελέγχθηκε ορθογραφικά από τον Πανοσιολ. Αρχιμ Χρυσόστομο Μακρυδάκη, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη Ηρακλείου Κρήτης. Πληκτρολογήθηκε σχεδόν ολόκληρο στο Κέντρο Νεότητας της Ενορίας Δαμανίων Ηρακλείου, από τα παιδιά που αποτελούσαν τότε τον πυρήνα του Κέντρου.

Ασλάνογλου Γαβριήλ του ΜιχαήλΒασιλειάδη Μαρίνα του Γαβριήλ
Βασιλειάδη Παρασκευή του ΓαβριήλΚαλαϊτζόγλου Σταυρούλα του Αντωνίου
Κουλτζή Ελένη του ΑβραάμΠαυλόγλου Σάββας του Παύλου
Παυλόγλου Χαρίκλεια του ΠαύλουΠεδιαδιτάκης Ανδρέας του Γεωργίου

Όπως σημαντική είναι η προσφορά αυτών των παιδιών και στην καταγραφή του Χρονικού της προσφυγιάς των παππούδων τους. Άοκνη και πολύτιμη ήταν η προσφορά του αξιόλογου ανθρώπου και Επιστήμονα Πληροφορικής κ. Νικολάου Κ. Μανιουδάκη, ο οποίος με τις γνώσεις του βοήθησε υπέρμετρα, για τη μετατροπή σε πολυτονικό και για άλλες χρήσιμες εφαρμογές, καθώς και σε όλη την επεξεργασία του υλικού, για να μπορεί να εκδοθεί στην μορφή που έχει σήμερα. Το πρόγραμμα επιλογής της μορφής του κειμένου ή του εορτολογίου έγινε από τον κ. Δημήτριο Κοτζίνο.. Το Αγιολόγιο ή Πανάγιο, ή Εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που είναι το σωστό, υπάρχει σε δύο μορφές, Α: σε βάση δεδομένων της Access και σε πίνακα του Excel που δεν διαθέτει εικόνες, έχει όμως δύο φύλλα κατ’ όνομα και καθ’ ημέρα. Τέλος, ιδιαίτερες οφείλω ευχαριστίες στον Πανοσολ. Αρχιμ Μακάριο Δουλουφάκη Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και αντιπρόεδρο του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος, για τη στήριξη του όλου έργου.

1 σχόλιο: