ΑΒΡΑΑΜ

ΔΑΜΑΝΙΑ : Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι Δαμάνια χθες σήμερα και αύριο.Η τεχνική Λίμνη των Δαμανίων βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Η λίμνη στα Δαμάνια είναι από τις πιο όμορφες που διαθέτει όλη η Κρήτη η οποία σε συνδυασμό με το γαλήνιο τοπίο τριγύρω αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για μια μικρή απόδραση όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο. Υπάρχει μονοπάτι και χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης για περπάτημα και παρατήρηση των λουλουδιών αλλά και των πολλών πουλιών που ανακάλυψαν πολύ γρήγορα αυτό το νέο υδροβιότοπο.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ενενήντα χρόνια απο την Μικρασιατική καταστροφή


ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΔΑΜΑΝΙΩΝ
 

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Μικρασιατική τραγωδία και καταστροφή, που οδήγησε στο ολοκαύτωμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και στην προσφυγιά και η Τοπική Εκκλησία τιμά τους Μάρτυρες και Ιερομάρτυρες της ιωνικής γης  στα πρόσωπα του τελευταίου Μητροπολίτου Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών.

 Τιμούμε τους Μάρτυρες και δοξάζουμε τον Παντοδύναμο Κύριο μας, διότι μας εύλόγησε να ζούμε έν ειρήνη και ασφάλεια
Και τον παρακαλούμε να σκεπάση το ευσεβές Έθνος μας και να ευλογη τα έργα των χειρών μας ύψων κέρας Χριστιανών Ορθοδόξων.
Ενθυμούμεθα και τιμουμε τους αναρίθμητους νεομάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς αγωνιστές και αφανείς άνδρες και γυναίκες , νέους και γέροντες τους τελειωθέντες κατά τον Μικρασιατικό διωγμό.

1.      Τον Εθνοϊερομάρτυρα Άγιον Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Σμύρνης
2.      Τον Μητροπολίτην Κυδωνιών Γρηγόριο.
3.      Τον Μητροπολίτη Μοσχονησίων Αμβρόσιο.
4.      Τον Μητροπολίτη Ικονίου Προκόπιο
5.      Και τον Επόσκοπο ζήλων Ευθύμιο

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι και φέτος ο Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Δαμανίων όπου την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος Πανοσιωλογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Φιλάρετου Σμαραγδάκη.
Την Τρήτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 π.μ. θα τελεστεί  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιωλογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαριουδάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου